top of page
Εικόνα συγγραφέαGLP NEWS

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Ο «ΚΑΒΑΛΙΕΡΕ» μεγαλώνει, οι γυναίκες του μικραίνουν


Ειναι 83 ετων, αλλά για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι απλώς ακόμη ένας αριθμός... Ο ίδιος σίγουρα αισθάνεται νεότερος από 30. Αυτή είναι και η ηλικία του νέου «αμόρε» του πανίσχυρου Ιταλού μεγιστάνα, πρώην πολιτικού και κυρίως «νυν και αεί» εραστή... Επειτα από δώδεκα χρόνια σχέσης, ο... αγέραστος 83χρονος Σίλβιο Μπερλουσκόνι παράτησε «στα κρύα του λουτρού» τη σύντροφό του Φραντσέσκα Πασκάλε για τα μάτια της Μάρτα Φασίνα, μιας βουλευτίνας του κόμματός του, που είναι μόλις κατά 54 χρόνια νεότερή του... Στην κορύφωση της επιδημίας του κοροναϊού που  έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής τον θάνατο 107 ανθρώπων και το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων στην Ιταλία, η είδηση του χωρισμού του πρωταγωνιστή των διαβόητων «μπούνγκα μπούνγκα πάρτι», που μετέδωσε το σκανδαλοθηρικό περιοδικό «Diva e Donna», προσέφερε ένα ευχάριστο διάλειμμα από τη ζοφερή πραγματικότητα στους Ιταλούς. 

Ρώμη 2016 - Η Φραντσέσκα Πασκάλε «καμαρώνει» τον Μπερλουσκόνι (AP image)

Ο 83χρονος Μπερλουσκόνι μπορεί να άφησε την 34χρονη Πασκάλε, αλλά «παραμένουν φίλοι», όπως επιβεβαίωσε το κόμμα του (!), Forza Italia. Η Πασκάλε, που είχε κάποτε τονίσει σε συνέντευξή της ότι ζητούσε κάθε μέρα από τον Μπερλουσκόνι να την παντρευτεί, φαίνεται ότι πιάστηκε στον ύπνο, αφού δήλωσε «έκπληκτη» με την ανακοίνωση, σύμφωνα με την εφημερίδα «Repubblica». «Θα τον αγαπώ πάντα. Του εύχομαι κάθε ευτυχία κι ελπίζω να βρει κάποια που θα τον φροντίζει όπως εγώ» είπε η πρώην αγαπημένη του Σίλβιο. 

«Θα τον αγαπώ πάντα. Ελπίζω να βρει κάποια που θα τον φροντίζει όπως εγώ» είπε η Φραντσέσκα Πασκάλε


Το νέο αμόρε Ο Μπερλουσκόνι είχε καταδικαστεί το 2013 σε επταετή φυλάκιση επειδή πλήρωσε για να κάνει σεξ με την τότε δεκαεπτάχρονη στάρλετ Ρούμπι Ρουμπακουόρι (που σημαίνει «κλέφτρα καρδιών»), απόφαση αργότερα που ανατράπηκε. Φήμες για τη σχέση του Μπερλουσκόνι με τη Μάρτα Φασίνα κυκλοφορούσαν το τελευταίο διάστημα και ώθησαν την Πασκάλε να ομολογήσει σε συνέντευξή της στο «Novella 2000» ότι η αντίζηλός της κοιμόταν στο σπίτι του Μπερλουσκόνι. Η Πασκάλε ζει σε μια βίλα που της αγόρασε ο Μπερλουσκόνι λίγα χιλιόμετρα μακριά από την έπαυλή του στο Αρκορε, κοντά στο Μιλάνο. Αλλά όταν κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του πρώην πρωθυπουργού με τη Φασίνα να βγάζουν βόλτα τον σκύλο της Πασκάλε κατά την έξοδό τους από ξενοδοχείο στην Ελβετία, οι φήμες επιβεβαιώθηκαν. Χαιρέκακα η τελευταία σχολίασε: «Με διασκεδάζει να βλέπω ένα μέλος της Βουλής να βγάζει βόλτα τον σκύλο μου. Δεν με πειράζει». Ευφυής, χαρισματικά επικοινωνιακός, φιλόδοξος, ασυγκράτητος με τις γυναίκες, επίμονος Μιλανέζος επιχειρηματίας και παιδί της μαφίας για κάποιους, ο «Καβαλιέρε» κυριάρχησε επί δύο δεκαετίες απέναντι σε μια διασπασμένη Αριστερά στην πολιτική σκηνή, αλλάζοντας το πρόσωπο της Ιταλίας και φέρνοντας το πολιτικό θέαμα στους τηλεοπτικές δέκτες. Βυθισμένος στα σκάνδαλα, στοχοποιημένος και δακτυλοδεικτούμενος εξαιτίας του πολιτικού σαμποτάζ στην κυβέρνηση Μόντι, η οποία μπορεί να απέτρεψε την παρέμβαση του ΔΝΤ στη γείτονα (δεν θα γίνουμε «Ελλάδα», όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός), αλλά δεν πρόλαβε να αποσοβήσει τις δραματικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, την αύξηση στους φορολογικούς συντελεστές και την επαναφορά του (υψηλού) φόρου πρώτης κατοικίας που ο καλός Σίλβιο είχε «καταργήσει» πριν από μερικά χρόνια, ως απέλπιδα προσπάθεια για να κερδίσει τις εκλογές. 

Επειτα από δώδεκα χρόνια στο πλευρό του, η Φραντσέσκα Πασκάλε φαίνεται ότι πιάστηκε στον ύπνο, δηλώνοντας «έκπληκτη» με την ανακοίνωση του χωρισμού

Η Ρούμπι Ρουμπακουόρι είχε βάλει σε μεγάλους μπελάδες τον «Καβαλιέρε», ο οποίος είχε καταδικαστεί αρχικά σε επτά χρόνια φυλάκιση το 2013, καθώς η Μαροκινή ήταν ανήλικη όταν διατηρούσε σεξουαλικές σχέσεις μαζί της (AP image)

Η αρχή του κακού Ολα άρχισαν στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν σε τηλεοπτικό μήνυμά του ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωνε την κάθοδό του στην πολιτική με τη δύναμη Forza Italia. Ηταν ήδη γνωστός ως βαρόνος των μίντια, φίλος του Μπετίνο Κράξι και πρόεδρος της Μίλαν. Πολλοί προέβλεψαν ότι το άστρο του θα διαρκέσει λίγο. Ομως δεν τους έκανε τη χάρη, καθώς ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έγινε αρχικά πρωθυπουργός το 1994 και πέρασε 17 ολόκληρα χρόνια εκεί. Τα σκάνδαλα και οι καλλονές ήταν πάντα εν αφθονία στη δημόσια και την ιδιωτική ζωή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Η Ρούμπι, όμως, αποδείχθηκε εκείνη που τον έκαψε δικαστικά και τον «έστρωσε» στη συνείδηση τόσο των Ιταλών όσο και της παγκόσμιας κοινότητας. Το σκάνδαλο περιελάμβανε όλα τα συστατικά ενός πρωτοσέλιδου ταμπλόιντ: 17χρονη Μαροκινή χορεύτρια, πριβέ πάρτι για τον πρωθυπουργό και τους καλεσμένους του με χαρέμια γυναικών, πληρωμένο σεξ.

Τα ιταλικά δικαστήρια έκριναν ένοχο τον Μπερλουσκόνι γιατί πλήρωνε την ανήλικη Ρούμπι, για τις ερωτικές περιποιήσεις της

Τα ιταλικά δικαστήρια έκριναν ένοχο τον Μπερλουσκόνι γιατί πλήρωνε την όμορφη Ρούμπι, για τις ερωτικές περιποιήσεις της, όταν ήταν ακόμη ανήλικη. Τον έκριναν ακόμη ένοχο για κατάχρηση εξουσίας, γιατί παρενέβη στη δουλειά της Αστυνομίας ώστε να αφεθεί ελεύθερη, όταν την είχαν συλλάβει για κλοπή. Η νεαρή υποστήριξε το 2011 πως ήταν παρούσα σε τουλάχιστον 13 ιδιωτικά πάρτι που οργάνωσε ο πρωθυπουργός στη βίλα του, μέσα σε έναν χρόνο. Ηταν τότε που ακόμη προσπαθούσε να «εισχωρήσει» στον χώρο της μόδας και της τηλεόρασης. Επτά χρόνια φυλάκισης και ισόβιος αποκλεισμός από τα δημόσια αξιώματα ήταν η ποινή του. Απάντησε με μια βροχή εφέσεων. Ο «Καβαλιέρε» έχει και τον δικό του χάρτη... Οι περισσότερες χώρες έχουν στο όνομά τους τη λέξη «αιδοίο», καθώς σχεδόν ολόκληρη η ζωή του κυριαρχείται από το ροζ χρώμα. Στον χάρτη υπάρχει η θάλασσα της «Ρούμπι», η θάλασσα του πάθους, ενώ η Μαύρη Θάλασσα ονομάζεται «θάλασσα με τις ιερόδουλες». Η Ελβετία ονομάζεται «πλούσιο αιδοίο», η Γερμανία «καλοταϊσμένο αιδοίο». Ανάλογα ονόματα έχουν και οι χώρες των Βαλκανίων. Η Ελλάδα ονομάζεται «ψηλομύτικα αιδοία», η Βουλγαρία «πάμφθηνα αιδοία» και η Τουρκία «μπακλαβά αιδοία». 

Η Βερόνικα Λάριο ζήτησε διαζύγιο από τον «άτακτο» Σίλβιο μετά από σχεδόν 20 χρόνια γάμου, αφού δεν άντεχε άλλο τις απιστίες του (AP image)

Αμέτρητες οι καταδίκες και οι εφέσεις Τον Οκτώβριο του 2012 καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για φοροδιαφυγή. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της ποινής φέρεται να δήλωσε ότι «η Δημοκρατία τελείωσε, έτσι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Ημουν βέβαιος ότι η δίκη θα τελείωνε με την αθώωσή μου. Πρόκειται για μια σαφέστατα πολιτική απόφαση». Σε συνέχεια αυτών των δηλώσεων ο γραμματέας του κεντροδεξιού κόμματος, Λαός της Ελευθερίας (PDL), Αντζελίνο Αλμπάνο, προσέθεσε: «Πρόκειται για ακόμη μία συνέχεια του γνωστού έργου που προβλέπει τον δικαστικό κατατρεγμό του Μπερλουσκόνι». Σημειώνεται ότι η ποινή αφορά υπόθεση αγοράς τηλεοπτικών δικαιωμάτων για την προβολή ταινιών από τις ΗΠΑ από τα τηλεοπτικά κανάλια του ομίλου Mediaset, ιδιοκτησίας Μπερλουσκόνι. Σύμφωνα δε με την ιταλική ποινική δικονομία, ο Σ. Μπερλουσκόνι έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης δύο φορές προτού υπάρξει οριστική καταδίκη. Κατά συνέπεια δεν υποχρεούται να εκτίσει την ποινή φυλάκισης, μέχρι να εκδικαστεί και η τελευταία του έφεση. Επειτα  από την απόφαση, οι μετοχές  της Mediaset υποχώρησαν σχεδόν 3%. Οι φήμες για σχέσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τη μαφία δεν έσβησαν ποτέ. Μάλιστα, σύμφωνα με κατάθεση του Μάσιμο Τσαντσιμίνο, γιου του πρώην δημάρχου του Παλέρμο, το κόμμα του Μπερλουσκόνι, Forza Italia, ήταν αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης μεταξύ κράτους και μαφίας. Σύμφωνα με τον Τσαντσιμίνο, η συγκεκριμένη αποκάλυψη τού είχε γίνει από τον πατέρα του, ο οποίος του είχε επίσης εξηγήσει ότι η φυγοδικία, επί σειράν ετών, του «μεγαλονονού» Μπερνάρντο Προβεντσάνο, όπως και η μη αποτελεσματική έφοδος στο κρησφύγετο του αρχηγού της μαφίας, Τοτό Ριίνα, ήταν μέρος και συνέπεια αυτής της συμφωνίας.

Comments


bottom of page