top of page
  • Εικόνα συγγραφέαGLP NEWS

Θύελλα αντιδράσεων μετά την παραδοχή Τερεζάκη για την «μονταζιέρα» στα Τέμπη



Νέα τροπή στην υπόθεση της μονταζιέρας των Τεμπών δίνει η δήλωση «βόμβα» του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη, ο οποίος παραδέχτηκε ότι το ηχητικό ντοκουμέντο είχε μονταριστεί


«Θύελλα» αντιδράσεων προκάλεσε η παραδοχή «βόμβα» του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη για μονταζιέρα στους διαλόγους σταθμάρχη και μηχανοδηγών το βράδυ της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών που αποκάλυψε το «Βήμα της Κυριακής».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κ. Τερεζάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Μοντάζ, από ό,τι έχω εγώ καταλάβει, και μπορεί να έχω καταλάβει και λάθος. Ότι κάποιο κομμάτι της συνομιλίας κόπηκε από το σύνολο των συνομιλιών που έχουν γραφτεί. Τώρα, τι μπορεί να σημαίνει αυτό, ποιος το έκοψε και γιατί το έκοψε… Εγώ έχω πει κατ’ επανάληψη και δημόσια, τόσο όσοι έχουμε εμπλακεί στον οργανισμό, σε αυτή τη διαδικασία που έχουμε πάρει, έχουμε δώσει ηχητικά κατά καιρούς, όλα τα στοιχεία επικοινωνίας μας, τα κινητά μας, τα emails μας είναι στη διάθεση των ανακριτικών αρχών, όποτε θέλουν μπορούν να τα ανοίξουν, να διαπιστώσουν τι διακινήθηκε, πώς διακινήθηκε, πού διακινήθηκε».


Το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει ότι δεν τίθεται θέμα αλλοίωσης στοιχείων με σκοπό την παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

Ο Παύλος Μαρινάκης, κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε:

«Εδώ μιλάμε για ένα θέμα το οποίο είναι μη θέμα ως προς την ουσία του ζητήματος των Τεμπών. Αν υπάρχει ζήτημα διαρροής να το ερευνήσει η Δικαιοσύνη και το ερευνά, αυτό είναι άλλο θέμα. Ακόμα και οι πιο σφοδροί πολέμιοι της κυβέρνησης, του ΟΣΕ, όσων συνέβησαν, ουδέποτε αμφισβήτησαν το ανθρώπινο λάθος».


Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τοξικότητα απευθύνοντας του σειρά ερωτημάτων για τις επίμαχες συνομιλίες το βράδυ του δυστυχήματος.

«Ενδιαφέρει ή όχι την κυβέρνηση να πληροφορηθεί ποιος έκανε μοντάζ συνομιλιών, δηλαδή αλλοίωση του υλικού μετά από ένα δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή 57 ανθρώπων; Το θεωρεί ”μη θέμα” και μετά τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ κ. Τερεζάκη;».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

«Είναι δυνατόν να μην έχει γνώση το Μαξίμου για το μπάζωμα ότι είχε γνώση για τη μονταζιέρα, κατά πάσα πιθανότητα, γιατί κάποιος έδωσε την εντολή για τη συρραφή. Είχε γνώση για το λάθος του σταθμάρχη, αλλά δεν είχε για το μπάζωμα δυο μέρες αργότερα;».

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν: «Έχουν το θράσος να μιλούν για τοξικότητα αυτοί που κάνουν προεκλογική εκστρατεία στις πλάτες πονεμένων ανθρώπων και καμπάνια επάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα».


«Θα μπει τέλος στην ατιμωρησία…»

Το νοσηρό χέρι που χειραγώγησε την κοινή γνώμη, θα αποκαλυφθεί και θα μπει τέλος στην ατιμωρησία και τη συγκάλυψη, τονίζει ο ΠΑΣΟΚ.

«Η κυβέρνηση δεν είναι μόνο υπεύθυνη για την τραγωδία αλλά και για ένα αδίστακτο σχέδιο χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Έχουμε χρέος και θα κάνουμε ότι τον απ’ το χέρι μας για να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας και αυτού του αδίστακτου σχεδίου χειραγώγησης στην δικαιοσύνη», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Παναγιώτης Τερεζάκης αποκάλυψε επίσης ότι τους επίμαχους διαλόγους είχαν λάβει μέσω email και υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης του ΟΣΕ, ενώ μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι πρόσβαση σε αυτό το υλικό είχαν μόνο κάποια συγκεκριμένα στελέχη του οργανισμού τα οποία το παρέδωσαν στην αστυνομία για να φτάσει τελικά στα χέρια των δικαστικών αρχών.

«Είχε φύγει email, είχε ζητηθεί email στα στελέχη της διοίκησης εκείνη την ημέρα, αλλά όμως μπήκαν στα email, για αυτό λέω να εξεταστούν αυτά τα email, να δούμε, ήρθανε, ξέρουμε από πού ήρθανε, ήρθαν από τον κεντρικό server προς τα υψηλόβαθμα στελέχη του Οργανισμού, να ανοιχτούν λοιπόν τα mail στον server να δούμε λοιπόν εάν μετά αυτά φύγανε και προς τα πού φύγανε».

Πυρ ομαδόν εξαπέλυσαν και τα άλλα κόμματα της αντιπολότευσης.


Το ΚΚΕ σημείωσε:

«Η παραδοχή του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ θέτει ξανά στο προσκήνιο τα ερωτήματα για το πώς, από ποιους και με ποιων εντολή έγινε αυτή η παραποίηση και διαρροή. Πρόκειται για ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα και που η κυβέρνηση προσπαθεί συστηματικά να αποφύγει, παριστάνοντας την ανήξερη και κυρίως την αθώα».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» ανέφερε: «Για τα Τέμπη μαίνεται μια κυβερνητική επιχείρηση συγκάλυψης».


Παρέμβαση της Ευρωπαίας Εισαγγελέα

Όλος ο κόσμος μιλούσε για την τραγωδία των Τεμπών τόνισε σε παρέμβασή της σε επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου η Ευρωπαία εισαγγελέα Λάουρα Κοβέσι.

«Καμιά φορά φαίνεται σαν να μη μαθαίνουμε ποτέ. Πόσες τραγωδίες σαν αυτή στα Τέμπη χρειάζονται για να καταλάβουμε ότι η διαφθορά τελικά σκοτώνει».


Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης και ακόμη 4 στελέχη του ΟΣΕ

Η Δικαιοσύνη είχε ξεκινήσει αρχικά μια έρευνα για την διαρροή των ηχητικών η οποία είχε «παγώσει» μέχρι που ήρθε το δημοσίευμα της εφημερίδας το «Βήμα» πάνω στο οποίο «πάτησε» η αναφορά που κατέθεσε πριν από 10 ημέρες στον Άρειο Πάγο ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Έτσι, μετά τα χθεσινά η έρευνα της δικαιοσύνης γίνεται πιο συγκεκριμένη. Η έρευνα αυτή λοιπόν «ξεπάγωσε» και σύμφωνα με πληροφορίες καλούνται οι 4 υπάλληλοι που είχαν πρόσβαση στις ηχογραφημένες συνομιλίες. Ένας εξ αυτών των υπαλλήλων έδωσε στην συνέχεια σε 4 στελέχη του ΟΣΕ το υλικό των επίμαχων ηχογραφήσεων. Συνεπώς, τις ηχογραφημένες συνομιλίες πήραν δυνητικά 5 – 8 άτομα.

Η Δικαιοσύνη, έρχεται τώρα να μάθει λοιπόν ότι ακόμη τέσσερα στελέχη του ΟΣΕ πήραν στο χέρια τους τις ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ σταθμάρχη και μηχανοδηγών και αυτά τα 4 στελέχη του ΟΣΕ φαίνεται να μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης.

Οι δικαστικές έρευνες για την εθνική τραγωδία συνεχίζονται.


bottom of page